ÜYELİKLER
Whatsapp Bilgi Hattı
Bağımsız Diyanet -Sen üyemiz olsun olmasın tüm Diyanet personeline

Hukuki destek Whatsapp HATTI






ÜYELİK FORMU




FARKLI SENDİKALARDAN İSTİFA ÇEKİLME FORMU




 SENDİKAMIZA ÜYELİK FORMU

SENDİKAMIZA ÜYELİK FORMU (WORLD) İNDİR




NASIL ÜYE OLUNUR
Başka bir sendikaya üye iseniz ilk önce üyesi bulunduğunuz sendikadan istifa (İnternet sitemizin ana sayfasının solundaki menülerden İstifa Formu butonunu tıklayarak formu bilgisayarınıza indirip doldurabilirsiniz) etmeniz gerekir.

 
Çalıştığınız Kurum 4688 Sayılı Yasaya Göre İstifa Formunuzu, İstifa Ettiğiniz Sendikaya Postayla Göndermek Zorundadır.
 
İstifa formunuzu çalıştığınız kuruma teslim ettiğiniz anda;
 
Sendikamızın üye formunu Üye Formu butonunu tıklayarak formu bilgisayarınıza indirip doldurabilirsiniz) imzalayarak iletişim numaramızı arayarak karşı ödemeli gönderim için gerekli bilgileri almanız yeterlidir.
 
Herhangi bir sendikanın üyesi değilseniz yalnızca Üye Formunu doldurunuz.
 

Bağımsız Diyanet Sen'den Cami Görevlilerinin Haftalık İzinleriyle İlgili Açıklama

Bağımsız Diyanet Sen'den Cami Görevlilerinin Haftalık İzinleriyle İlgili Açıklama

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin, cami görevlilerinin başka yere görevlendirildiğinde veya ikinci görevli izinli iken haftalık izin kullanımına yönelik bir basın açıklaması yaptı.

Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin “ Her cami görevlisinin haftada bir gün izin hakkı vardır. Başka yere/camiye görevlendirilse de, çift görevli olan yerlerde diğer görevli yıllık, rapor… vb izinli olsa da, haftalık izin kullanacak görevliyi bu durum etkilemez aynı şekilde haftalık izin günü gelen görevli hafta da bir gün iznini kullanmaya devam eder” dedi.
 
Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin konuyla ilgili yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi,
 
Cami görevlilerinin haftalık izin kullanımlarına ilişkin olarak görev yeri dışında başka yere/camiye görevlendirilenlerin izin hakları ve yine çift görevlisi olan camilerde örnekle açıklamak gerekirse; imam-hatip cumartesi haftalık izinli, Pazar günüde yıllık izin alarak camide bulunmuyor. Caminin diğer görevlisi olan müezzin kayyımın haftalık izin günü Pazar olarak değerlendirecek olursak, böyle durumlarda haftalık izin kullanımının nasıl olacağı, imam hatip izinde olduğu zaman müezzin kayyım o hafta haftalık izin kullanıp kullanamayacağı hususlarında tereddütlerin oluştuğuna, bazen cami görevlisinden birisi izinli iken diğerinin haftalık izin kullanmadığına/kullanamadığına/kullandırılmadığına dair üyelerimiz ve personel tarafından sendikamıza çeşitli sorular gelmektedir.
 
Bilindiği üzere 633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 12 nci maddesinin son paragrafında “…vaiz, imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerinin çalışma, usul ve esasları ile imam-hatipler ve müezzin-kayyımların haftalık iznine ve bayram tatillerinde izin kullanmalarına ilişkin hususlar yönetmelikle düzenlenir” hükümleri yer almaktadır. Buna bağlı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin “Cami görevlilerinin izinleri” başlıklı 47 nci maddesinde; a) Cuma günü ve dini bayramların birinci günleri ile diğer dini gün ve gecelerde haftalık izin kullanamazlar. BU GÜNLER DIŞINDA OLMAK ÜZERE HAFTANIN BİR GÜNÜNDE İZİNLİ SAYILIRLAR. Haftalık izin günleri, dini bayramların birinci günü ile diğer dini gün ve gecelere rastladığında, bir önceki veya bir sonraki günde izinlerini kullanırlar.” İfadesi yer almaktadır. Yönetmelik maddesinin (c) bendinde ise “ Birden fazla imam-hatip ve/veya müezzin-kayyımı olan camilerde HAFTALIK İZİN GÜNÜ DIŞINDAKİ GÜNLERDE NAMAZ VAKİTLERİNDE görevlilerin tamamı camide bulunurlar…” ifadelerine yer verilmiştir.
 
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDEN ANLAŞILACAĞI ÜZERE;
 
1- Cami görevlilerinin haftalık bir (1) gün izinler vardır hiçbir makama haftalık izin kullanımını engelleme yetkisi verilmemiştir.
 
2- Cami görevlisi başka yere görevlendirildiğinde de haftalık iznini kullanmaya devam eder, başka yere görevlendirilmesi izninin iptal edildiği manasını taşımaz.
 
3- Çift görevli olan yerlerdeki görevlilerden biri yıllık izin rapor…vb gibi yasal izinleri kullanması diğer görevlinin haftalık izin kullanamayacağı anlamına gelmez, diğer görevli örneğin Pazar günü haftalık izinli ise yine Pazar günü haftalık izin kullanmaya devam eder.
 
Anayasal bir hak olan dinlenme hakkı vazgeçilemezdir.
Ayrıca çalışanın bedensel ve ruhsal olarak sağlığının korunmasını sağlamak, çalışanın sosyal yaşama da katılımını sağlamak, kamu hizmetinin veriminin azalmasına engel olmak, kamu hizmetinin kalitesinin düşmesini önlemek vb. birçok sebeple kamu görevlisinin dinlenme hakkının tam olarak kullanabilmesinin sağlanması gerekmektedir.
 
Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 18.maddesinde “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır.” Hükümleri yer almakta ve yine Anayasa’mızın “Çalışma Şartları ve Dinlenme Hakkı” 50. Maddesinde “Dinlenmek, çalışanların hakkıdır. Ücretli hafta ve bayram tatili ile ücretli yıllık izin hakları ve şartları kanunla düzenlenir. “emredici hükümlerine yer verilmektedir.

Kamu görevlileri söz konusu olduğunda çalışma sürelerine ilişkin üst sınır aynı zamanda Anayasanın 128 inci maddesinin de gereği olmaktadır.  Gerek657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda, gerekse 633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki kanunda ve konuya ilişkin Anayasal ve diğer dinlenme ile ilgili düzenlenen yönetmeliklerde haftalık izinlerin kullanımının kısıtlanmasına ilişkin bir hüküm bulunmamaktadır. Bu bağlamda tüm din görevlilerinin haftalık bir gün izinleri bulunmaktadır.
 
Bağımsız Diyanet Sen olarak ; “ Din görevlilerini anlamadan, sorunlarını çözmeden, onları görmezden gelerek sadece ben odaklı kaliteli din hizmeti sunmamız mümkün değildir. Bizim meselemiz sendika olarak Ülkemizde din hizmeti sunan personelin sorunlarının minimum olduğu, maksimum din hizmeti sunduğu çalışma şartlarının oluşmasını sağlamaktır.
 
Her görevlinin derdini dert edinerek, yaşadığı sıkıntıları gidermek için 2005 yılından itibaren diyanet personelinin gür sesi olmaya, haklı ve meşru talepleri dile getirmeye, çözüme kavuşturtulması için çaba göstermeye devam ettik ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.
12496 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Genel Başkan


Mail Girişi
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam271
Toplam Ziyaret762918
MEDYA


SENDİKAMIZIN YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKTEKİ LOGOSUNU GÖRÜNTÜLE
 



--------------





LOGOLAR



MAVİ LOGO-PDF

MAVİ LOGO RESİM



KIRMIZI LOGO

--------------------


BRÖŞÜRLER

2017


2016


2013