ÜYELİKLER
Whatsapp Bilgi Hattı
Bağımsız Diyanet -Sen üyemiz olsun olmasın tüm Diyanet personeline

Hukuki destek Whatsapp HATTI






ÜYELİK FORMU




FARKLI SENDİKALARDAN İSTİFA ÇEKİLME FORMU




 SENDİKAMIZA ÜYELİK FORMU

SENDİKAMIZA ÜYELİK FORMU (WORLD) İNDİR




NASIL ÜYE OLUNUR
Başka bir sendikaya üye iseniz ilk önce üyesi bulunduğunuz sendikadan istifa (İnternet sitemizin ana sayfasının solundaki menülerden İstifa Formu butonunu tıklayarak formu bilgisayarınıza indirip doldurabilirsiniz) etmeniz gerekir.

 
Çalıştığınız Kurum 4688 Sayılı Yasaya Göre İstifa Formunuzu, İstifa Ettiğiniz Sendikaya Postayla Göndermek Zorundadır.
 
İstifa formunuzu çalıştığınız kuruma teslim ettiğiniz anda;
 
Sendikamızın üye formunu Üye Formu butonunu tıklayarak formu bilgisayarınıza indirip doldurabilirsiniz) imzalayarak iletişim numaramızı arayarak karşı ödemeli gönderim için gerekli bilgileri almanız yeterlidir.
 
Herhangi bir sendikanın üyesi değilseniz yalnızca Üye Formunu doldurunuz.
 

BAĞIMSIZ DİYANET SEN İDARİ İZİNLERDEKİ YAŞANAN SORUNLAR GİDERİLMELİDİR.

BAĞIMSIZ DİYANET SEN İDARİ İZİNLERDEKİ YAŞANAN SORUNLAR GİDERİLMELİDİR..

 


Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin COVID-19 vakalarında yaşanan artış sebebiyle Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanan idari izin genelgelerinin uygulanmasında yaşanan sorunların giderilmesi ile ilgili bir yapılan açıklamada bulundu.
 
Bağımsız Diyanet Sen Genel Başkanı Faruk Çetin konuyla ilgili yapmış olduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
 
Son günlerde Ülke genelindeki COVID-19 vakalarında yaşanan artış sebebiyle kamu kurumlarında tekrar esnek çalışma düzenine geçilmesi ile ilgili 26 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazetede genelge yayınlandı. 2020/11 sayılı söz konusu genelge ile uzaktan çalışma veya dönüşümlü çalışma seçeneklerinden hangisini/nasıl belirleyecekleri mahalli mülki amirlerin takdirine bırakıldı.
            Ne var ki; çalışma sistemini belirleme inisiyatifi verilen mülki amirler tarafından konunun yanlış anlaşıldığı, her amirin birbirinden tamamen farklı uygulamalarının olduğu ve hatta keyfi kararlar aldıkları sendikamıza yapılan müracaatlardan anlaşılmıştır. Bu durumun söz konusu yetkililerin kanun, genelge, talimat vb. hukuki metinleri bir bütün olarak okuyamadıklarından kaynaklandığını düşünmekteyiz.
            Bu nedenle Mart ayından bu güne kadar dört farklı genelge ile belirlenen hususları madde madde ve konu konu izah etmeye çalışacağız.
 
            1- Esnek Çalışma yönteminde mahalli idare amirlerinin yetki sınırı nedir, genelgeyi uygulamayarak tamamen normal çalışma düzenine devam edebilirler mi veya bazı kadro ve unvanlarda çalışanlara farklı çalışma yöntemleri belirleyebilirler mi?
            6 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2020/11 sayılı genelgenin giriş kısmında ifade edildiği şekliyle genelgenin esas amacı  COVID-19 salgınının ülkemizdeki yayılımının en aza indirilmesi, salgınla mücadelenin ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetlerin zafiyete uğratılmamasıdır.
            Söz konusu Genelge kamu kurumlarının üst amirleri ile mahalli mülki amirlere kamu hizmetlerini aksatmamak kaydıyla personelin istihdam şekline bakmaksızın uzaktan çalışma veya dönüşümlü çalışma seçeneklerinden birini seçmesi ve uygulaması hususunda takdir yetkisi tanımaktadır. Kamu hizmetlerini aksaması durumu hariç Genelge hükümlerini yok sayarak normal çalışma düzenini devam ettirme ve salgınla mücadeleyi zafiyete uğratma gibi hakları yoktur. COVID-19 salgın riskini hafife almanın ve tedbirlere uymada rehavete kapılmanın ilerleyen süreçlerde çok ağır sonucunun olması kaçınılmazdır. Sonradan pişman olmamak ve daha ağır sonuçlara sebebiyet vermemek için Cumhurbaşkanlığınca tanınan esnek çalışma selahiyetinin kullanılması ve personele çalışmalarında kolaylık sağlanması sadece kamu çalışanları için değil bütün vatandaşlarımızın sağlığının korunması açısından hayati önem taşımaktadır. Hangi makam ve mevkide olursa olsun herkes salgınla mücadelede elinden geldiğince hasaasiyet göstermek zorundadır. 
 
            2- Son Genelge ile kronik rahatsızlığı olanlar ile 60 yaş ve üzerinde olanların idari izinleri kaldırıldı mı?
            Hukuki metinlerin hükmünün iptal edildiğine dair yeni bir hüküm yayınlanıncaya veya belirlenen yürürlük süresi sona erinceye kadar geçerliliği devam eder.
            Sağlık Bakanlığının belirlediği bir kronik hastalığı olanlar ile 60 yaş ve üzerinde olanlar 29 Mayıs 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 2020/8 genelge hükümlerine göre idari izinli sayılmaktadırlar. Son yayınlanan 2020/11 sayılı genelgede ya da başka bir genelgede 2020/8 sayılı genelgenin iptal edildiğine dair herhangi bir hüküm bulunmadığından, Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Başkanlığında çalışanlar veya yönetici pozisyonunda olanlar hariç kronik rahatsızlığı olanlar ile 60 yaş ve üzerinde olanlar idari izinli sayılmaya devam edeceklerdir.
 
            3- Hamile personelin hamileliğin 24. haftasından idari izinli sayılması uygulaması devam ediyor mu?
            Bilindiği üzere 657 sayılı kanunun 104. maddesi gereği kadın memurlara hamileliğin 32. haftasından itibaren sekiz hafta süreyle analık izni verilebilmektedir.
            2020/8 sayılı genelgeye istinaden Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzası ile bütün kamu kurumlarına gönderilen talimatla hamile personele ayrıca idari izin hakkı tanınmıştır.
            Yayımlanan talimatta, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı personeli hariç tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile personelin hamileliğin 24. haftası ile 32. haftasına kadar olan süre içinde 2020/8 sayılı genelge çerçevesinde idari izinli sayılmasının Cumhurbaşkanımızca uygun görüldüğü belirtilmiştir.
            Bahse konu bu kararın iptal edildiğine dair de herhangi bir talimat yayınlanmadığından, Milli İstihbarat Başkanlığında çalışanlar hariç kadın memurlar hamileliğin 24. haftası ile 32. haftası arasında idari izin hakkından yararlanmaya devam edeceklerdir.
 
Bağımsız Diyanet Sen olarak hukuku esas alan bir anlayışsa işini en iyi yapmaya çalışan üreten, yol gösteren, doğru bilgileri sunan, mevzuat alanında tek etkili sendika olarak meri mevzuat çerçevesinde her zaman diyanet çalışanlarının sesi olduk.
 
Bağımsız Diyanet Sen olarak her kamu çalışanının derdini dert edinerek, yaşadığı sıkıntıları gidermek, kurum ile personel arasında köprü görevi görerek 2005 yılından itibaren Diyanet personelinin gür sesi olmaya, haklı ve meşru talepleri dile getirmeye, çözüme kavuşturtulması için çaba göstermeye devam ettik ve etmeye de devam edeceğiz.”dedi.
1386 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Genel Başkan


Mail Girişi
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam76
Toplam Ziyaret732872
MEDYA


SENDİKAMIZIN YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKTEKİ LOGOSUNU GÖRÜNTÜLE
 



--------------





LOGOLAR



MAVİ LOGO-PDF

MAVİ LOGO RESİM



KIRMIZI LOGO

--------------------


BRÖŞÜRLER

2017


2016


2013