ÜYELİKLER
Whatsapp Bilgi Hattı
Bağımsız Diyanet -Sen üyemiz olsun olmasın tüm Diyanet personeline

Hukuki destek Whatsapp HATTI






ÜYELİK FORMU




FARKLI SENDİKALARDAN İSTİFA ÇEKİLME FORMU




 SENDİKAMIZA ÜYELİK FORMU

SENDİKAMIZA ÜYELİK FORMU (WORLD) İNDİR




NASIL ÜYE OLUNUR
Başka bir sendikaya üye iseniz ilk önce üyesi bulunduğunuz sendikadan istifa (İnternet sitemizin ana sayfasının solundaki menülerden İstifa Formu butonunu tıklayarak formu bilgisayarınıza indirip doldurabilirsiniz) etmeniz gerekir.

 
Çalıştığınız Kurum 4688 Sayılı Yasaya Göre İstifa Formunuzu, İstifa Ettiğiniz Sendikaya Postayla Göndermek Zorundadır.
 
İstifa formunuzu çalıştığınız kuruma teslim ettiğiniz anda;
 
Sendikamızın üye formunu Üye Formu butonunu tıklayarak formu bilgisayarınıza indirip doldurabilirsiniz) imzalayarak iletişim numaramızı arayarak karşı ödemeli gönderim için gerekli bilgileri almanız yeterlidir.
 
Herhangi bir sendikanın üyesi değilseniz yalnızca Üye Formunu doldurunuz.
 

Camilerin elektriğini kesen mevzuatta değişiklik yapılmalıdır.

Camilerin elektriğini kesen mevzuatta değişiklik yapılmalıdır.

   Bağımsız Diyanet Sen; Camilerin elektriklerinin kesilmesinde yasal dayanak olan mevzuatta değişiklik yapılması için TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ak Parti, MHP genel merkezlerine yazı göndererek düzenleme yapılmasını talep etti.

   Bağımsız Diyanet Sen tarafından düzenleme yapılması talepli yazıda özetle; Diyanet İşleri Başkanlığının izniyle ibadete açılmış ve yine Başkanlıkça yönetilen camilerin sorunlarının başında ısıtma giderleri bulunmaktadır.

   Bilindiği üzere 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 1. Maddesinde “İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” görevi Diyanet İşleri Başkanlığına verilmiş, mezkur kanunun “Camilerin ibadete açılması ve yönetimi” başlıklı 35. Maddesinde ise” Cami ve mescitler Diyanet İşleri Başkanlığının izni ile ibadete açılır ve Başkanlıkça yönetilir.” hükümleri yer almaktadır.

   14.03.2013 tarih ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun geçici 6'ncı maddesinin 3’üncü fıkrasında, "... toplumun ibadetine açılmış ve ücretsiz girilen ibadethanelere ilişkin aydınlatma giderleri Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanır." düzenlemesine yer verilmiş olması nedeniyle ibadethanelerin aydınlatma giderleri için Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin ilgili tertibine konulan ödenekten bütçe imkânları dâhilinde camilerin aydınlatma giderleri ödenmekte iken, ısıtma ve soğutma ihtiyacı için kullanılan elektriğin bütçeden ödemesi yapılmamaktadır.

   Böyle bir ödeme imkanı bulunmaması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı il/ilçe müftülüklerinde “Sayaç Tespit ve Tefrik Komisyonu” kurularak camilerin elektrik sayaçlarının kontrol edilerek aydınlatma ve ısıtma/soğutma şeklinde tefrikinin sağlanması için yeniden proje çizilmesi gerekmekte ve bu proje bedeli 3.000 TL civarını bulmaktadır.

   Hiçbir ödeneği bulunmayan ve giderlerinin tamamı hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle karşılanan camilerimizdeki vefakar ve cefakar din görevlileri ısıtma/soğutma giderlerini ödemekte zorlanmakta iken bu defada proje ücretleri karşı karşıya kalmaları nedeniyle gerek müftülüklerle gerekse Elektrik Dağıtım şirketleri ile sorunlar yaşamaktadır.

Cemaati fazla bulunan yerlerde hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile ortaya çıkan sorunlar aşılmaya çalışılsa da 3-5 cemaati bulunan köy camileri için bu miktarı ödemeleri mümkün değildir.

   Diğer taraftan camilerdeki Elektrik sayaçları ayrılarak Ezan ve Vaaz cihazlarının bağlı olduğu prizlerin ödemesi de yapılmamaktadır.
Hayırsever vatandaşlarımız tarafından prizlerin bağlı olduğu sayaçların ödenmemesi durumunu bağımsızlığımızın sembolü olan Ezanların ve halka din hizmeti sunma yeri olan camilerimizdeki diğer cihazların susması gibi bir durumu ortaya çıkarabilecek bir düzenleme ivedi olarak değişmesi gerekmektedir.

   Bu bağlamda yaşanan sorunların çözümü ise 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'nun geçici 6'ncı maddesinin 3’üncü fıkrasındaki”... ibadethanelere ilişkin aydınlatma giderleri Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanır." hükümleri “ aydınlatma giderleri” kelimesi “elektrik giderleri” şeklinde değiştirilmesi olacaktır.
   Bu itibarla oluşan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla 140 bin’e yaklaşan Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin ortak beklentisi olan camilerin elektrik giderleri sorununun çözümü için 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’ndaki değişikliğin ivedi yapılması için çalışmaların başlatılması ve kısa sürede de hayata geçirilmesi, hususundaki;talepleri TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ak Parti, MHP genel merkezlerine yazı ile iletilmiş ve gerekli takiplerinde yapılacağı genel merkez tarafından belirtilmiştir.
1098 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Genel Başkan


Mail Girişi
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam53
Toplam Ziyaret710458
MEDYA


SENDİKAMIZIN YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKTEKİ LOGOSUNU GÖRÜNTÜLE
 



--------------





LOGOLAR



MAVİ LOGO-PDF

MAVİ LOGO RESİM



KIRMIZI LOGO

--------------------


BRÖŞÜRLER

2017


2016


2013