ÜYELİKLER
Whatsapp Bilgi Hattı
Bağımsız Diyanet -Sen üyemiz olsun olmasın tüm Diyanet personeline

Hukuki destek Whatsapp HATTI






ÜYELİK FORMU




FARKLI SENDİKALARDAN İSTİFA ÇEKİLME FORMU




 SENDİKAMIZA ÜYELİK FORMU

SENDİKAMIZA ÜYELİK FORMU (WORLD) İNDİR




NASIL ÜYE OLUNUR
Başka bir sendikaya üye iseniz ilk önce üyesi bulunduğunuz sendikadan istifa (İnternet sitemizin ana sayfasının solundaki menülerden İstifa Formu butonunu tıklayarak formu bilgisayarınıza indirip doldurabilirsiniz) etmeniz gerekir.

 
Çalıştığınız Kurum 4688 Sayılı Yasaya Göre İstifa Formunuzu, İstifa Ettiğiniz Sendikaya Postayla Göndermek Zorundadır.
 
İstifa formunuzu çalıştığınız kuruma teslim ettiğiniz anda;
 
Sendikamızın üye formunu Üye Formu butonunu tıklayarak formu bilgisayarınıza indirip doldurabilirsiniz) imzalayarak iletişim numaramızı arayarak karşı ödemeli gönderim için gerekli bilgileri almanız yeterlidir.
 
Herhangi bir sendikanın üyesi değilseniz yalnızca Üye Formunu doldurunuz.
 

Yök'ten İlahiyat Mezunlarıyla İlgili Önemli Bir Karar

Yükseköğretim Kurulu, İlahiyat/İslami İlimler/İslam ve Din Bilimleri Fakültelerinde formasyon derslerinin lisans eğitimi içerisinde verilmesini kararlaştırdı.

YÖK, ilahiyat mezunlarıyla ilgili önemli bir karar aldı.

Bağımsız Diyanet Sen ilgili konuyla yapmış olduğu açıklamada, 07.06.2017  tarihli Yüksek Öğretim Kurulu toplantısında İlahiyat fakültelerinde pedagojik formasyon derslerinin tekrardan lisans eğitimi içerinde verilmesine yönelik almış olduğu kararı olumlu ve menuyiyet verici olduğu ifade etti.

Bağımsız Diyanet Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
“Yükseköğretim Kurulu, İlahiyat/İslami İlimler/İslam ve Din Bilimleri Fakültelerinde formasyon derslerinin lisans eğitimi içerisinde verilmesini kararlaştırılmış olması son derece olumludur.
28 şubat ve farklı süreçlerle imam hatip liselerinin önleri tıkanmaya çalışılmış, derece yapapabilecek durumda olan öğrenciler üniversite öğrenimi ile buluşamammış, hayatını farklı lanlarda idame ettirmiştir.
Ülkemizde imam hatip mezunu olup ülkeye değer katabilecek bilim adamı olabilecek nice genç beyinler maalesef kat sayı ...vb problemi nedeniyle üniversite kapısı dışında bırakılmıştır.

Yeni adımlar ve yeni atılımlarla ülkemiz normale dönmeye başlamış imam hatip liseleri ve mezunları hak ettiği yere gelmeye başlamıştır.

İlahiyat fakültesi mezunları formasyon eğitimini hem maddi hemde zaman kaybı yaşayarak alabilmekte idi. 

07.06.2017 tarihli Yüksek Öğretim Kurulu toplantısında ilahiyat fakültesi mezunlarına yönelik alınan önemli karar ile artık öpretim yılı içerisinde formasyon almış sayılacak mezun olduğunda da öğretmen olarak atama tercihinde bulunabilecektir.
 
2017-2018 öğretim yılından itibaren uygulamaya alınacak olan karar ile artık ilahiyat fakültelerinde formasyon dersleri program içerisine yerleştirilerek lisans eğitimi içerisinde verilmesi sağlanmış olacak.

 İlahiyat fakülteleri, 2001 yılına kadar, öğretmen de yetiştiren fakülteler olarak görülüp, pedagojik formasyonu lisans öğrenimi içinde alıyordu. 1997-1998 yılından itibaren, öğretmen olmak isteyen fakülte mezunlarına alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans yapma şartı getirilmişti. 2009 yılında bu uygulama kaldırılıp, tekrar lisans öğrenimi dışında pedagojik formasyon dersleri alam şartı getirilmiştir.

YÖK aldığı kararla, fakültelerden gelen talepler doğrultusunda, pedagojik formasyon derslerinin tekrardan lisans eğitimi içerinde verilmesine karar vermiştir.

 Yüksek Öğretim Kurulunun dağıtım yerlerine göndermiş olduğu “İlahiyat Formasyon Programları” başlıklı  23/06/2017 ve Sayı: 75850160-104.01.07.01-43446 sayılı yazı ;

İlahiyat/İslami İlimler/İslam ve Din Bilimleri Fakülteleri, 04.07.1989 tarihli ve 20215 Sayılı Kanun'da öğretmen yetiştiren kurumlar kapsamında görülüp ilgili kanunun 4. maddesinde ''Öğretmen ve Eğitim Uzmanı Yetiştiren Yükseköğretim Kurumları, Eğitim Yüksekokullarını, Sanat Eğitimi Yüksekokullarını, Eğitim Fakültelerini, Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültelerini, İlahiyat Fakültelerini ve Eğitim Bilimleri Fakültelerini ifade eder.'' şeklindedir. Zira söz konusu fakültelerden mezun olanlar, diğer din hizmetleri yanında başta Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olmak üzere çeşitli kurumlarda öğretici ve eğitici olarak görev yapabildikleri gibi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim-öğretim kurumlarında da öteden beri öğretmen olarak istihdam edilebilmektedir.
 
Adı geçen fakülteler, 2001 yılına kadar öğretmen adayı yetiştiren kurumlar kapsamında görülüp lisans programları içinde pedagojik formasyon dersleri de yer almaktaydı. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarının uygulanmasına son verilip 1997-1998 öğretim yılından itibaren Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının uygulamaya başlanmasıyla birlikte söz konusu fakülteler de alan fakültesi kapsamında görülmüştür. Daha sonra Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programlarının 2009 yılında kapatılarak alan fakültelerinin öğrenci ve mezunları için yeniden Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarının açılmasıyla birlikte, bu fakültelerin öğrenci ve mezunları da söz konusu sertifika programlarına katılmak zorunda kalmıştır.
 
Adı geçen fakültelerden, fakültelerinin işlevinin ve lisans programlarının tekrar eski statüsüne kavuşturulması yönündeki yoğun talepleri de dikkate alınarak 07.06.2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında;
 
a. İlgili fakültelerin mevcut lisans programlarının toplam yerel kredilerinin ilgili kurullarca maksimum 150 kredi olarak belirlenmesine, lisans programı içine minimum 25 kredi tutarında pedagojik formasyon derslerinin yerleştirilmesine, böylece toplamda 175 krediyi geçmemek kaydıyla gerekli koşulları sağlayan fakültelerde, söz konusu uygulamanın yapılabilmesi için düzenlenecek kredi miktarını gösteren lisans programlarının, Yükseköğretim Kurulu'na gönderilerek onay alınması ve 2017-2018 öğretim yılından itibaren de yeni lisans programlarının uygulanmasına,
 
b. Halen adı geçen fakültelerde lisans eğitimine devam eden hazırlık sınıfı ve 1. sınıf öğrencileri için de programa eklenen yeni pedagojik formasyon derslerini alabilecekleri düzenlemelerin yapılabileceğine, ancak bunlar için ayrıca düzenlenecek ders programının Yükseköğretim Kurulu'na gönderilerek onay alınması gerektiğine karar verilmiştir.
 
Bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim.” Şeklindedir.
 
Bağımsız Diyanet Sen olarak YÖK’ün almış olduğu karardan dolayı tebrik ediyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.
 

 

13793 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Genel Başkan


Mail Girişi
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam146
Toplam Ziyaret763128
MEDYA


SENDİKAMIZIN YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKTEKİ LOGOSUNU GÖRÜNTÜLE
 



--------------





LOGOLAR



MAVİ LOGO-PDF

MAVİ LOGO RESİM



KIRMIZI LOGO

--------------------


BRÖŞÜRLER

2017


2016


2013