Başkanlıklar ve İstişari organlar
BAŞKANLIK DİVANI;
Başkanlıklar 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ve Sendika Tüzüğünün ilgili maddeleri çerçevesinde oluşturulmuş olup Başkanlar Genel Başkana, başkanlıklara görevlendirilenler ise ilgili komisyon ve başkanlığa atanan ilgili başkana bağlı olarak çalışır.
Genel Başkan Yardımcılarının başkan olduğu komisyon ve başkanlıklar ile İdari İşler Başkanı, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Hukuk İşleri Başkanı, Kadın Kolları Başkanı hariç diğer başkanlar varsa kendilerine yardımcıların görevlendirilmesi ile ilgili taleplerini genel başkan vekiline iletebilir. Genel Başkan Vekili gelen talepleri genel başkana iletir.
Bağımsız Diyanet-Sen teşkilatlanma çalışmalarını daha güçlü kılmak, sendika adına faaliyet göstermek, sendikamızı resmi ve özel kuruluşlar nezdinde temsil etmek ve gerekli çalışmaları yapmak, sosyal kültürel ve benzeri nitelikli eylem ve etkinlikleri organize etmek, üyelerimiz ile sendikamız arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ve diğer kanunlar çerçevesinde hazırlanan BAĞIMSIZ DİYANET-SEN tüzüğü çerçevesinde Başkanlıklar ile istişari organların kurulumlarını BAŞKANLIK DİVANI olarak gerçekleşmiştir.
Bu kapsamda kurulan organların teşkilat yapısı, çalışma usul ve esasları, üyelerinin belirlenmesi, çalışma alanları ile diğer hususlar Sendika Yönetim Kurulu kararı ile veya yönetmeliklerle belirlenmekle olmakla birlikte tüzük hükümleri çerçevesinde işlemlerin daha süratli sonuçlandırması amacıyla ihtiyaç halinde Genel Başkan onayı ile şubeler ve il teşkilatları bünyesinde de başkanlıkların kurulması da mümkündür.
Genel Merkez bünyesinde kurulan Başkanlıklar, Komisyonlar ve istişari organlar Genel Başkana; şubelerin ve il teşkilatlarının bünyesinde kurulan Başkanlıklar, Komisyonlar ve istişari organlar ilgili şube/il başkanına bağlılığı tadat edilmiştir.
Bu çerçevede başkanlıklar ve istişari organlara gerekli sayıda yardımcı veya uzmanların görevlendirilmesi sendika üyesi olan veya olmayan kişiler arasından Genel Başkan’ın onayı ile yapılabilmektedir.
Sendika bünyesinde oluşturulacak komisyon, başkanlıklar ve istişari organlara yapılacak atama ve görevlendirmeler tüzükteki diğer şartlara bağlı kalınmadan genel başkanın teklifi ve yönetim kurulu kararıyla da yapılabilmekte olup oluşturulan Başkanlıklar tüzük gereği "Başkanlık Divanı" olarak adlandırılmaktadır.
Başkanlık Divanında bulunanların görev süreleri sendika tüzüğünde gösterilen olağan genel kurul süreleri kadardır. Ancak bu süreler dışında da her zaman Genel Başkanın teklifi ve yönetim kurulu kararıyla görev süresi yeniden düzenlenir.
Bu süre sonunda ilgililer yerlerine yeniden atama yapılıncaya kadar görevlerini devam ederler. Zorunlu organlarda görev alan başkanların görevleri kongre seçimleriyle belirlenir ve sonuçlar kesinleşmesi ile birlikte göreve seçilenler bu görevi sürdürür.
Genel Başkan, ihtiyaç duyduğu her konuda çalışmalar yaptırmak amacıyla, sendika üyesi veya sendika üyesi olmayan yeteri kadar uzman kişileri, danışman olarak atayabilir.
Bu şekilde istihdam olunan danışmanlar, Genel Başkan’ın belirleyeceği gündeme göre çalışmalar yapar, yetkili organlarca alınacak kararların alt yapısını oluştururlar. Danışmanlar, Genel Başkan’ın davetine göre Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantılarına, oy hakkı olmaksızın, katılabilirler.
Faruk ÇETİN
Genel Başkan
1984 yılında Tokat ili Erbaa ilçesinde doğdu ve ilköğretim, orta öğrenimini ve hafızlığını aynı ilde tamamladı.
Araştırmacı yazar, Diyanet Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği mevzuat kitap yazarı; Gaziosmanpaşa Üniversitesi Reşadiye Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği (2011), Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü (2014), Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitimde Teknoloji Entegrasyonu Anabilim Dalında “Din Eğitim ve Öğretiminde Teknoloji Kullanım Araçları Diyanet İşleri Başkanlığı Örneği” konulu Yüksek Lisansını (2016), Anadolu Üniversitesi İlahiyat Önlisans (2019) ve Atatürk Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı (2021) bölümlerini tamamladı ve ayrıca Atatürk Üniversitesi Adalet ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümlerinde öğrenci olarak eğitimini sürdürmektedir.
Arapça, Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayar Destekli Grafik ve Tasarım, Başarılı Lider olma, Temel Psikoloji, İnternet Programcılığı [PHP&MySql] sertifikalarına sahip olmakla birlikte web tasarım, grafik tasarım, html, PHP internet programcılığı alanında da kodlama bilgisine sahiptir.
Bir süre özel sektörde çeşitli iş alanlarında çalıştıktan sonra memuriyet hayatına 2007 yılında Tokat-Erbaa’da İmam-Hatip olarak göreve başladı ve Tokat Reşadiye ilçesinde aynı unvanla görevine devam etti. Ankara-Şereflikoçhisar İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Hukuk Müşavirliğinde VHKİ ve Grafiker olarak çalıştı. Sivas İl Müftülüğü İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü görevinde bulundu ve halen Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatında memuriyet görevine devam etmektedir.
Sendikacılık hayatına 2010 yılında Bağımsız Diyanet Sen Tokat- Reşadiye ilçe temsilcisi olarak başladı. 02-03 Temmuz 2011 tarihinde yapılan 3. olağan genel kurulda genel teşkilatlandırma sekreterliğine, 30 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılan 4.Olağan Genel Kurulda Bağımsız Diyanet-Sen Genel Başkanlığı görevine getirildi. 12-13 Mayıs 2018 tarihinde yapılan 5. Olağan Genel Kurulda ve 20 Mart 2022 tarihinde yapılan 6. olağan Genel Kurulda yeniden Bağımsız Diyanet-Sen Genel Başkanlığına yeniden seçildi.
“Diyanet Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Mevzuat Mülakat Kitabı” adlı basılı eseri olup Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yayınevlerinde ve seçkin kitapçılardan ulaşılabilmektedir. Ayrıca idare hukuku ile memur mevzuatı üzerine çok sayıda yayınlanmış yazıları, Diyanet görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına yönelik çeşitli çalışmaları da bulunmaktadır.
Faruk Çetin Evli ve iki çocuk babasıdır.
GENEL SEKRETERLİK
Hacı Osman BOLAT
Genel Sekreter
1981 yılında Tokat ili Erbaa ilçesinde doğdu. İlköğretim ve orta öğrenimini aynı ilde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Önlisans Programını, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümünü, Atatürk Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünü bitirdi. Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayar Destekli Grafik ve Tasarım, Başarılı Lider olma, Temel Psikoloji, İnternet Programcılığı [PHP&MySql] sertifikalarına sahiptir. Memuriyet hayatına 2007 yılında Van ilinde İmam-Hatip olarak başladı. Kastamonu ve Ankara'da İmam-Hatip olarak görev yaptıktan sonra 2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atanmış olup halen görevine devam etmektedir.
Bağımsız sendikacılık hareketine 2011 yılında katılarak Kastamonu İl temsilciliği başta olmak üzere farklı unvanlarda görev aldı. Bağımsız Diyanet-Sen 4. Olağan Genel Kurulunda yönetim kurulu üyeliğine seçilerek Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. 12-13 Mayıs 2018 tarihinde yapılan Bağımsız Diyanet Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda tekrar Yönetim Kuruluna seçilerek Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi ve 20 Mart 2022 tarihinde yapılan 6. olağan Genel Kurulda Genel Sekreter oldu. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI
Fahri ÇETİN
Teşkilat Başkanı
(Genel Başkan Yardımcısı)
1979 yılında Tokat ili Erbaa ilçesinde doğdu. İlköğretim ve orta öğrenimini aynı ilde tamamladı.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünü bitirdi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku alanında Yüksek Lisans Eğitimi Tez aşamasındadır.
2007 yılında memuriyet hayatına Bitlis Mutki ilçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Tokat Başçiftlik ve Niksar İlçelerinde İmam-Hatip ve V.H.K.İ olarak görev yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünde VHKİ olarak Ordu İli Akkuş İlçesinde Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu ve halen Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatında Eğitim Uzmanı olarak görevine devam etmektedir.
Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayar Destekli Grafik ve Tasarım, İnternet Programcılığı [PHP&MySql] sertifikalarına sahiptir.
Bağımsız sendikacılık hareketine katılarak Tokat İl Temsilciliği başta olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu. 30 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Bağımsız Diyanet-Sen 4. Olağan Genel Kurulunda yönetim kurulu üyeliğine seçilerek Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 12-13 Mayıs 2018 tarihinde yapılan Bağımsız Diyanet Sen’in 5. Olağan Genel Kurulu’nda tekrar Yönetim Kuruluna seçilerek Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ve 20 Mart 2022 tarihinde yapılan 6. olağan Genel Kurulda yeniden Yönetim Kurulu üyesi seçilerek Teşkilat Başkanlığı (Genel Başkan Yardımcısı) görevine getirildi.
MALİ İŞLER BAŞKANLIĞI
Ömer Faruk SARI
Mali İşler Başkanı
(Genel Başkan Yardımcısı)
1980 yılında Manisa ili Kula ilçesinde doğdu. İlköğretim ve orta öğrenimini Kula’da, Hafızlığını Manisa Muradiye Kur’an Kursunda ve liseyi Kula Halit Tokul İmam-Hatip Lisesinde tamamladı.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Programı bölümü ve aynı Üniversitenin İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi.
2006 yılında İzmir İli Bornova İlçesinde Vekil İmam-Hatip olarak başladığı memuriyet hayatına 4/B sözleşmeli İmam-Hatip olarak Bornova da devam etti. Afyonkarahisar İli Hocalar İlçesinde İmam-Hatip olarak görev yaptıktan sonra 2012 yılında Muğla ili Bodrum ilçesinde, İzmir İli Buca İlçe Müftülüğünde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni ve İzmir İli Menderes İlçesinde Bilgisayar Teknikeri olarak görev yaptı.
Bağımsız sendikacılık hareketine 2016 yılında katılarak İzmir Buca İlçe temsilciliği, Şube Başkan Yardımcılığı, İzmir İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 20 Mart 2022 tarihinde yapılan Bağımsız Diyanet-Sen’in 6. olağan Genel Kurulda Yönetim Kurulu üyesi seçilerek Mali İşler Başkanlığı (Genel Başkan Yardımcısı) görevine getirildi. Ömer Faruk SARI Evli ve 2 çocuk babasıdır.
BASIN YAYIN VE SOSYAL İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
Ali KÖSE
Basın Yayın ve Sosyal İlişkiler Başkanı
(Genel Başkan Yardımcısı)
1970 doğumlu olan Köse, Mersin Erdemli Tömük Yeşildere İlkokulunda okudu. Ortaokulu Erdemli Lisesi Ortaokulunda, Lise kısmını ise Erdemli İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Önlisans bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümlerini başarıyla tamamladı.
1992 yılında Diyanet işleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezinde Kursiyer İmam Hatip olarak göreve başladı. 1993 yılında Kahramanmaraş Karamanlı Köyü Karaçalılık mezrası Camii İmam-Hatipliğine, 2002 yılında Mersin Tarsus/Akdeniz Kulak Mahallesi Camii İmam-Hatipliğine, 2011 yılında Mersin Erdemli Kocahasanlı Yeni Cami İmam- Hatipliğine atandı.
Bağımsız sendikacılık hareketine 2009 yılının Ocak ayında katılarak Mersin İl Temsilciliği görevinde bulundu. Mersin Erdemli ilçesi Kocahasanlı Yeni Cami İmam- Hatibi olarak görev yapmakta iken 2-3 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılan Bağımsız Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Çalışanları Sendikasının 3. Olağan Genel Kurulunda Genel Eğitim Sekreterliğine, 30 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Bağımsız Diyanet-Sen 4. Olağan Genel Kurulunda yönetim kurulu üyeliğine seçilerek Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 12-13 Mayıs 2018 tarihinde yapılan Bağımsız Diyanet Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda tekrar Yönetim Kuruluna seçilerek Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ve 20 Mart 2022 tarihinde yapılan 6. olağan Genel Kurulda yeniden Yönetim Kurulu üyesi seçilerek Basın Yayın ve Sosyal İlişkiler Başkanlığı (Genel Başkan Yardımcısı) görevine getirildi. Bekar olan Ali Köse Mersin İlinde ikamet etmektedir.
MEVZUAT VE TOPLU SÖZLEŞME BAŞKANLIĞI
Dursun BORAN
Mevzuat ve Toplu Sözleşme Başkanı
(Genel Başkan Yardımcısı)
1971 yılında Adana ili Tufanbeyli ilçesinde doğdu. 1993 yılında Adana İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 1997 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan sınavda başarılı olarak İmam-Hatip olarak göreve başladı. Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan kariyer basamaklarında yükselme sınavında başarılı olarak 2013 yılında Uzman İmam-Hatip oldu. 2020 yılında Diyanet Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavında başarılı olarak Kahramanmaraş ili Andırın İlçesine Şube Müdürü olarak atandı.
Anadolu Üniversitesi İlahiyat Önlisans bölümü ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat bölümlerini başarıyla tamamladı.
Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında kurucu, başkan ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 2014 yılında bir grup arkadaşıyla Adana ilinde kısa adı VEFA-SEN olan Vefa Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası kurdu ve 20 Kasım 2021 tarihinde yapılan olağan genel kurulla Vefa-Sen ile Bağımsız Diyanet-Sen’in birleşmesine kadar ve yedi yıl genel başkanlığını yürüttü.
Bağımsız Diyanet-Sen’in 20 Mart 2022 tarihinde yapılan 6. olağan Genel Kurulunda Yönetim Kurulu üyesi Mevzuat ve Toplu Sözleşme Başkanlığı (Genel Başkan Yardımcısı) görevine getirildi. Evli ve üç çocuk babasıdır.
EĞİTİM BAŞKANLIĞI
Müşerref HALAK
Eğitim Başkanı
(Genel Başkan Yardımcısı)
1975 yılında Van ili Bahçesaray ilçesinde doğdu. İlkokulu Bahçesaray Cevizlibelen köyünde, Hafızlığını Van Bölge yatılı Kur'an Kursunda tamamladı ve Erzurum’da yapılan sınavda Van il birincisi olarak Hafızlık belgesini aldı. Van Merkez İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Üniversitesi İlahiyat Önlisans bölümlerini bitiren Müşerref Halak, 1999 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan mülakatta Van ikincisi oldu ve Van Başkale ilçesi Yurttepe Köyünde Kursiyer İmam Hatip olarak göreve başladı.
2005 yılında Van ili Tuşba ilçesi Satibey köyü, 2012 yılında ise Van ili İpekyolu ilçesi İpekyolu Mehmet Şerif Rehavza Aydın Camii İmam Hatipliğine atandı. 2019 yılında Diyanet İsleri Başkanlığı tarafından Rusya'ya Ramazan Ay’ında Din görevlisi olarak gönderildi.
2014 yılından itibaren Memur-sen’e bağlı Diyanet Sen’in iki dönem İpekyolu İlçe temsilciliğini görevini yürüttü. Bağlı bulunmuş olduğu sendikadan bir grup arkadaşıyla istifa ederek 16 Mart 2019 tarihinde Bağımsız sendikacılık hareketine katıldı ve Van ilinde Bağımsız Diyanet Sen’in ilk üyesi oldu.
Bağımsız Diyanet Sen Van İl Başkanlığı görevini yürütmekte iken 20 Mart 2022 tarihinde yapılan 6. olağan Genel Kurulda Yönetim Kurulu üyesi seçilerek Eğitim Başkanlığı (Genel Başkan Yardımcısı) görevine getirildi. Müşerref Halak Evli olup beş kız, iki erkek babasıdır ve Van ilinde ikamet etmektedir.
KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI
HAFİZE BERNA ÇAKIR
Kadın Kolları Başkanı
Annesi ev hanımı, babası subay olan ÇAKIR, 1979 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Babasının Avrupa’daki STK yöneticiliği görevi sebebiyle Hollanda’da, dil eğitimi aldı ve akademik araştırmalar yaptı. Bu vesileyle Avrupa’yı yakinen tanıma fırsatı buldu.
2000 yılında babası Dr. Nurettin AKMAN’ın Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşunda Ankara İl Başkan Yardımcısı olarak görev alması, sonrasında Ankara İl Başkanlığı, Genel Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeliği, 23.Dönem Milletvekilliği ve Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmasından dolayı, siyasetin içerisinde bulunan ÇAKIR, 2008 yılında Ak Parti Siyaset Akademisini bitirdi.
2012 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyon Eğitimi aldı. Bahçeşehir Üniversitesi Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümünden tezli yüksek lisansını tamamladı.
Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile Gençlik Merkezi’nde eğitmen ve koordinatör olarak görev yaptı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığında Ankara İl Müftülüğü’nde Din Hizmetleri Uzmanı olarak görev yapan ÇAKIR, Aile ve Dini Rehberlik Büroları’nda çeşitli projeler de görev aldı. Alo Fetva, vaaz irşat ve ihtida merasimleri, Mevlid-i Nebi Haftası, Aile Haftası ve Dünya Kadınlar Günü gibi programların koordinasyonunda yer alıp, Adalet Bakanlığı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü gibi paydaş kurumlarla beraber yapılan yarışma ve programlarda etkin görevler aldı. Türkiye Diyanet Vakfı Ankara Şubesi Kadın Kolları yönetiminde olup, ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar organize etti. TÜGVA Kadın ve Aile Koordinatörlüğü, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gençlik Komisyonunda görev almış olup halen sendikamız Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Evli ve iki çocuk annesi olan ÇAKIR, iyi düzeyde İngilizce, temel düzeyde Arapça bilmektedir.
HUKUK İŞLERİ BAŞKANLIĞI
Av.Coşkun AYDIN
Hukuk İşleri Başkanı
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamlayan Av. Coşkun AYDIN, Faran Hukuk ve Danışmanlık Ofisi ve Liyakat Hukuk ve Danışmanlık bürosunda tecrübe kazanandıktan sonra 2019 yılında ulusal ve uluslararası hukuki işlem ve uyuşmazlıklarda hizmet sunmak, sözleşmeler hukuku, medeni hukuk, aile hukuku, iş hukuku, mülkiyet hukuku,ceza hukuku, icra ve iflas hukuku, sigorta ve taşıma hukuku, ticaret hukuku, hayrimenkul hukuk, tüketici hukuku, bankacılık hukuku çalışma alanlarının önemli bir bölümünü oluşturmakla birlikte şirketlere ve şahıslara hukukun her alanında danışmanlık ve avukatlık hizmetleri sağlanma amacıyla özel hukuk ve danışmanlık bürosunu açmış olup ayrıca idare hukuku alanında çalışmalar yapmak üzere Bağımsız Diyanet-Sen hukuk danışmanlığı ve avukatlığını üstlenmiştir.
Bağımsız Diyanet Sen tüzüğü gereği oluşturulan Başkanlıklarda tüzük değişikliği ile yeniden yapılandırılan Genel Merkezde Hukuk İşleri Başkanlığı görevine getirilen Av. Coşkun Aydın evli olup Ankara Barosuna kayıtlı olarak Serbest Avukatlığını sürdürmektedir.
YÜKSEK İSTİŞARE KURULU BAŞKANLIĞI
Ömer LAPÇİN
Yüksek İstişare Kurulu Başkanı
03/08/1970 İzmir Bornova doğdu. İlköğrenimini Erzurum merkez tatbikat İ.Ö.O.’nda, Erzurum İmam Hatip Lisesinde başladığı orta ve lise öğrenimini Bolu ve İzmir Karşıyaka İmam Hatip lisesinde tamamladı. 1989 yılında Diyanet işleri Başkanlığı Bolu Eğitim Merkezinde Kursiyer İmam Hatip olarak göreve başladı. Malatya Doğanşehir ve Pütürge ilçelerinde 2,5 yıl görev yaptıktan sonra İzmir Beydağ Müftülüğüne naklen tayin oldu. Aynı yıl Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Meslek Yüksekokulunu kazandı. Okuldan dolayı tayini İzmir merkez müftülüğü emrine çıktı; önce Konak Müftülüğü daha sonrada Çiğli müftülüğü emrine verildi. İki yıl burada hem okuyup hem de Balatçık Camii İmam Hatibi olarak görev yaptı. 1994 yılında okul bitince Manisa’nın Akhisar ilçesine atandı, 2005 yılında İzmir Çiğli ilçesine atandı. Aydınlık evler Camii İmam Hatibi olarak görev yaptı.
2005 yılında Bağımsız Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikasının kuurlmasına öncülük etti ve kurucuları arasında yeraldı ve kuruluşundan itibaren 3 dönem (2005-2015) Bağımsız Diyanet-Sen Genel Başkanlığını yürüttü. 30 Mayıs 2015 tarihinde yapılan 4. olağan genel kurulda Yönetim Kuruluna seçilerek Genel Başkan Yardımcısı oldu. 12-13 Mayıs 2018 tarihinde yapılan Bağımsız Diyanet Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda tekrar Yönetim Kuruluna seçilerek Basın ve Sosyal İlişkiler Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 20 Mart 2022 tarihinde yapılan 6. olağan Genel Kurul sonrası yapılan tüzük değişikliği ile yeniden yapılandırılan Genel Merkezde Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Evli ve üç çocuk babası.
İDARİ İŞLER BAŞKANLIĞI
Mevlüt YILDIRIM
İdari İşler Başkanı
1968 yılında Hınıs/Erzurum'da doğdu. İlköğrenimini Hınıs Ovaçevirme köyünde, orta ve lise öğrenimini Hınıs İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat programını 2005 yılında tamamladı. Memuriyet hayatına 1989 yılında İzmir ili Ödemiş ilçesi Gölcük kasabasında başladı. Bağımsız sendikacılık hareketine katılarak ilçe temsilciliği yaptı.
Bağımsız Diyanet-Sen 2. olağan genel kurulunda Genel Eğitim Sekreterliğine, 2-3 Temmuz 2011 tarihinde yapılan Bağımsız Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Çalışanları Sendikasının 3. Olağan Genel Kurulunda tekrar Genel sekreterliğe, 30 Mayıs 2015 tarihinde yapılan 4. olağan genel kurulda Yönetim Kuruluna seçilerek tekrar Genel sekreter oldu. 12-13 Mayıs 2018 tarihinde yapılan 5. Olağan Merkez Genel Kurulu’nda Yönetim Kuruluna seçilerek tekrar Sekreterlik görevine getirildi.
20 Mart 2022 tarihinde yapılan 6. olağan Genel Kurul sonrası yapılan tüzük değişikliği ile yeniden yapılandırılan Genel Merkezde İdari İşler Başkanlığı görevine getirilen Mevlüt Yıldırım evli ve 3 çocuk babasıdır.
GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞI
Murat Osman KALE
Gençlik Kolları Başkanı
1994 Yılında Amasya ilinde doğdu ve ilk ve ortaöğrenimini aynı ilde tamamladı. Amasya İl Müftülüğüne bağlı Büyükağa Kur’an Kursunda hafızlığını tamamladı. Anadolu Üniversitesi İlahiyat Önlisans Programını bitirdi.
Memuriyet hayatına 2016 yılında Erzincan İliç ilçesinde İmam-Hatip olarak başladı. Daha sonra Erzincan Refahiye İlçesinde ve Amasya Taşova ilçelerinde aynı unvanla görevine devam etti.
Halen Ankara İl Müftülüğünde memuriyet görevi ile birlikte sendikamız Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Evli ve 1 çocuk babası olan KALE, temel düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.
YENİ MEDYA VE İLETİŞİM BAŞKANLIĞI
……………………….
Yeni Medya ve İletişim Başkanı
ENGELLİLER KOMİSYONU BAŞKANLIĞI
…………………………
Engelliler Komisyonu Başkanı
----------------------------------------------------------------
AR-GE KURULU BAŞKANLIĞI
…………………………………..
AR-GE Kurulu Başkanı
BİLİMSEL DANIŞMA KURULU BAŞKANLIĞI
…………………………….
Bilimsel Danışma Kurulu Başkanı