CAMİ GÖREVLİLERİ NAKİLLERİNDE GEÇİCİ GÖREV SÜRELERİ DİKKATE ALINMIYOR...



Haber Kayıt Tarihi : 06 Kasım 2023

Bağımsız Diyanet-Sen Genel BaÅŸkanı Faruk Çetin “Cami görevlilerinin nakillerinde geçici görev süreleri dikkate alınmıyor” dedi.

 

CAMİ GÖREVLİLERİ NAKİLLERİNDE GEÇİCİ GÖREV SÜRELERİ DİKKATE ALINMIYOR...


Bağımsız Diyanet-Sen Genel BaÅŸkanı Faruk Çetin “Cami görevlilerinin nakillerinde geçici görev süreleri dikkate alınmıyor” dedi.

Bağımsız Diyanet-Sen Genel BaÅŸkanı Faruk Çetin  konuyla ilgili yapmış oluÄŸu basın açıklamasına;

Cami görevlilerinin nakillerinde geçici görev sürelerinin dikkate alınmamasından dolayı yaÅŸanan maduriyetlerin ve hak kayıplarının giderilmesi için Diyanet İşleri BaÅŸkanlığına yazılı olarak talepte bulunduk. 

Cami görevlileri nakil sınavlarında 3 aydan fazla baÅŸka yere geçici görevlendirilenlerin hizmet yılı puan hesaplanmasında geçici görevlendirildiÄŸi yerde geçen sürenin deÄŸerlendirmeye alınmadığını görülmektir.

Cami görevlilerinin nakillerinde geçici görev ile 3 aydan fazla baÅŸka yere görevlendirilenlerin geçici görevde geçen sürelerinin dikkate almaması mevzuata uygun deÄŸildir.

Sınav YönetmeliÄŸi Müktesep/Nitelik DeÄŸerlendirme formunda, cami görevlileri çalıştıkları 10 (on) yıla kadar her bir görev yılı için 3 puan, 10 (on) yıldan 30 (otuz) yıla kadar her bir görev yılı için 1 puan alabilmektedir.

MÜKTESEP/NİTELİK DEÄžERLENDİRME FORMUNDA KISITLAYICI BİR HÜKÜM BULUNMUYOR.



Diyanet İşleri BaÅŸkanlığı Sınav YönetmeliÄŸi, Müktesep/Nitelik DeÄŸerlendirme formunda cami görevlilerine yönelik yurtdışı görevine iliÅŸkin kısıtlayıcı bir hüküm bulunmamaktadır.

CAMİ GÖREVLİLERİ GRUP VE SINIF HİZMETİNE TABİ DEĞİLDİR HER GÖREV YILI PUAN OLARAK DEÄžERLENDİRİLİR.

Cami görevlileri grup ve sınıf hizmetine tabi olsalardı ilk atamalarında o zaman sadece 4. grup il/ilçelere atamaları yapılması gerekir.

Ancak yönetmelikler incelendiÄŸinde cami görevlileri için grup ve sınıf hizmetinden bahsedilmiyor, cami gruplarında geçen sürelerden bahsedilmektedir.


Cami görevlileri grup ve sınıf hizmetine tabi olmamasına raÄŸmen 3 (üç) aydan fazla yurtdışı görevinde bulunanların görev yılları nakil sınavı puan hesaplamasında deÄŸerlendirilmeme yönetmeliÄŸin yanlış yorumlanmasından ve anlaşılmamasından kaynaklanan bir uygulamadır.
 

YURTDIÅžI GÖREVİ TOPLAM HİZMET YILINA SAYILIYORSA HİZMET PUANINADA SAYILMAMASI GEREKİYOR.



Cami görevlileri nakil sınav baÅŸvurularında görev süresi hesaplama bölümüne bakıldığında Toplam Hizmet Süresi 3 aydan fazla olan yurtdışı görevleri hariç    kısıtlaması cami görevlileri için hiçbir mevzuat hükümlerinde bulunmuyor.”dedi.
 
İL MÜFTÜLERI, İL MÜFTÜ YARDIMCILARI, İLÇE MÜFTÜLERİ, VAİZLER VE ÅžUBE MÜDÜRLERİ İÇİN OLAN UYGULAMA CAMİ GÖREVLİLERİ İÇİN UYGULANIYOR.
 
Bağımsız Diyanet-Sen Genel BaÅŸkanı Faruk Çetin ; Atama ve Yer DeÄŸiÅŸtirme YönetmeliÄŸi’nin 21.maddesinde “il müftüleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler ve ÅŸube müdürleri” grup ve hizmet sınıfına tabi kadrolar olarak sayılmaktatır.
 
CAMİ GÖREVLILERİ GRUP VE SINIF HİZMETİNE TABİ KADRO  DEĞİLDİR
 
BilindiÄŸi üzere camii görevlileri ise grup ve sınıf hizmetine tabi kadrolar dışında kalmaktadır
 
Atama ve Yer DeÄŸiÅŸtirme YönetmeliÄŸine göre 3 aydan fazla geçici görevlendirilen ve grup ve hizmet sınıfına tabi olan il müftüleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler ve ÅŸube müdürleri için uygulanan hüküm, yönetmeliÄŸinin BaÅŸkanlık tarafından yanlış anlaşılmasından dolayı cami görevlileri içinde uygulanmaktatadir. Diyanet İşleri BaÅŸkanlığı  camii görevlileri nakil baÅŸvurusunda bulunan personel maÄŸdur edilmektedir.
 
PERSONELİ MAÄžDUR EDEN UYGULAMA BİR AN ÖNCE YÖNETMELİK HÜKÜMLERİYLE UYUMLU HALE GETİRİLMELİDİR
 
Bağımsız Diyanet-Sen Genel BaÅŸkanı Faruk ÇETİN açıklamasını ÅŸöyle tamamladı;
Camii görevlileri nakil sınavlarında yönetmelik hükümleri kurum tarafından yanlış anlaşılmasından kaynaklanan ve personeli maÄŸdur eden uygulama bir an önce yönetmelik hükümlerine göre tekrar deÄŸerlendirilerek güncellenmelidir.
 
3 aydan fazla geçici yurtdışı veya baÅŸa yere görevlendirilen ve camii görevlileri nakil sınavına girenlerin görev süresinin her bir görev yılı puan olarak deÄŸerlendirilecek ÅŸekilde DİBBYS İKYS üzerinde mevzuat uygun olarak düzenlenmeli ve oluÅŸan maÄŸduriyetin giderilmelidir.
  
BAÅžKANLIKTA ÖRGÜTLÜ SOSYAL TARAFLARLA BİRLİKTE MEVZUAT ÇALIÅžMALARININ YÜRÜTÜLMELİ
 
Bağımsız Diyanet Sen olarak personeli doÄŸrudan ilgilendiren mevzuat çalışmalarında katkı sunmaya hazırız.
Bugüne kadar yaÅŸanan sıkıntıların giderilmesi ve bundan sonra herhangi bir olumsuz yaÅŸanmaması için BaÅŸkanlıkta örgütlü sosyal taraflarla birlikte mevzuat çalışmalarının yürütülmesi gerekmektedir.
 
BaÅŸkanlığın sesimize kulak verip, katılımcı yöntemlerle sosyal tarafları mevzuat çalışmalarına katmaya çağırıyor; sosyal tarafların da katkı vermeye hazır olmaları gerektiÄŸine inanıyoruz” dedi.
 

 
 
Yorum Yaz


Bu habere ait yorum bulunmamaktadır