Diyanet İşleri Başkanlığının 93. Kuruluş Yıldönümü hayırlı olsun.



Haber Kayıt Tarihi : 06 Kasım 2023

SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUÅžTURULMUÅž BİR DİYANET İSTİYORUZ

 Bağımsız Diyanet Sen Genel BaÅŸkanı Faruk Çetin Diyanet İşleri BaÅŸkanlığının KuruluÅŸunun 93. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Bağımsız Diyanet Sen Genel BaÅŸkanı Faruk Çetin mesajında;

Diyanet İşleri BaÅŸkanlığımız kuruluÅŸu olan 3 Mart 1924 tarihinden bu güne kadar geçen 93 yıllık süre içerisinde Devletin her zaman önemli kurumu olmuÅŸtur.

Diyanet İşleri BaÅŸkanlığı kuruluÅŸundan bu güne kadar sayısız hizmete imza atmış, vatan bütünlüÄŸü, milletimizin birlik, beraberlik ve huzuru noktasında saÄŸlamış olduÄŸu önemli katkıların yanında ayrıca yurtiçi ve yurtdışında kendisinden beklenilen bütün güzel çalışmaların öncüsü olduÄŸunu, 3 Mart 1924 tarihinde Åžer'iye ve Evkaf Vekâleti kaldırılarak yerine, 429 sayılı Kanunla, BaÅŸvekâlet bütçesine dâhil ve BaÅŸvekâlete baÄŸlı Diyanet İşleri ReisliÄŸi, bugünkü adıyla Diyanet İşleri BaÅŸkanlığı, İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili iÅŸleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere verilen görevi en iyi ÅŸekilde yapma gayreti içeresinde olduÄŸunu ifade etti.

DİYANET İŞLERİ BAÅžKANLIÄžI 29’DAN FAZLA ÜLKEYE HİZMET GÖTÜREN ULUSLARARASI KURUMDUR.

Bağımsız Diyanet Sen Genel BaÅŸkanı Faruk Çetin açıklamasına ÅŸöyle devam etti;

Bu gün Diyanet İşleri BaÅŸkanlığı uluslar arası bir kurumdur,  29’dan fazla ülkede 50’den fazla temsilciliÄŸi , engelsiz camii projesi, e-mobil uygulamaları, Diyanet Aylık Dergisi, Diyanet Çocuk Dergisi, Diyanet Avrupa, Diyanet İlmi Dergisi olmak üzere dört tane süreli ve Diyanet Çocuk dergisi görme engelli çocuklar için Braille alfabesiyle basılması, İl ve İlçe müftülükleri bünyesinde dini bilgi açısından rehberlik etmek, dinin aileye verdiÄŸi deÄŸeri anlatmak ve kendi aile deÄŸerlerimizin yaÅŸatılmasını saÄŸlamak, yanlış dini anlayışları gidermek üzere  oluÅŸturulan Aile İrÅŸat büroları,2012 yılından itibaren Diyanet TV ile yurt içi ve yurt dışındaki vatandaÅŸlarımıza engellilere hizmet götürme noktasından bir seferberlik ilan ederek çalışan diyanet personeli övgüyü fazlasıyla hak etmektedir.

PERSONELİN BEKLENTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

Sayılamayacak kadar baÅŸarılara imza atan personelin beklentilerine de cevap verilmesi, Hac ve Umre organizasyonlarında gelen talepler deÄŸerlendirilmeli, milletvekiline tanınan hac kontenjan hakkı, basın mensubuna, belli bölgelerde görev yapan fahri din görevlilerine tanınan hak, diyanet personeline de kurum çalışanı olarak tanınmalıdır.
Ayrıca personeli maÄŸdur eden ve yönetmelikleri yanlış yorumlayarak yanlışta ısrar eden anlayıştan vazgeçilmeli, çalışanları umutsuzluÄŸa sevk eden bu sorunların biran önce çözüme kavuÅŸturulması gerekmektedir.
Sayısız baÅŸarılara imza atan personelin beklentilerine çözüm üretilmesini, sosyal taraflarla istiÅŸare ortamları oluÅŸturulmasını beklemekteyiz.

EK GÖSTERGE SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Camiamızda, Genel İdari Hizmetler Sınıfında görev yapan üniversite mezunları, Din Hizmetleri Sınıfında yer alan İlahiyat Fakültesi mezunlarına verilen 3000 ek göstergenin üniversitenin diÄŸer bölümlerini bitirmiÅŸ personele de verilmesini istemektedir. 4 Yıllık herhangi bir üniversiteden mezun olan bu personelin 3000 ek gösterge talebi hakkıdır, bu yöönde gerekli mevzuat çalışması yapılmalıdır” dedi.
 
 Bağımsız Diyanet Sen Genel BaÅŸkanı Faruk Çetin açıklamasını ÅŸöyle tamamladır;

Bağımsız Diyanet sen olarak Diyanet İşleri BaÅŸkanlığı'nın kuruluÅŸunun 93. yıldönümünü kutlar, tüm camiamıza ve insanlığa hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ederim” dedi.
 

 
 
Yorum Yaz


Bu habere ait yorum bulunmamaktadır