DİYANET PERSONELİ FAİZLE BULUŞTURULMAK İSTENİYOR!



Haber Kayıt Tarihi : 06 Kasım 2023

DİYANET PERSONELİ FAİZLE BULUŞTURULMAK İSTENİYOR!

 

 MÜFTÜLÜKLER FAİZE KÖPRÜ OLMASINLAR

Haram kazanç yollarından birisi olan faizdir. Son yıllarda gerek halkın ihtiyacının olması gerekse de bankaların kendilerince  cazip kampanyalar yaparak insanları faiz ile kredi almalarını sağlamaktadırlar.

Konu ile ilgili olarak Bağımsız Diyanet Hizmet Sen Genel Merkezi yazılı bir açıklama yaptı,

Sendikanın Genel Merkezi Tarafından yapılan açıklamada;

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile beraber  Her Kurum gibi Diyanet İşleri Başkanlığı da Personel maaşlarını  Özel bankalar aracılığı ile ödeme yapmaktadır.

Bankalar ile anlaşma yapılırken Komisyonda bulunan idareciler bilerek veya bilmeyerek kendi din görevlisinin Kredi Kartına Bulaşmasına ve Kredi Bataklığına girmesine vesile olmaktadır

Aylık için Her banka değiştirmede  Maaş kartı ile beraber kredi kartı gönderilmekte Personel Kredi kartını almadığı takdir de Bankadan Alacağı parayı da bloke etmeye kadar ilerlemektedir.

Ayrıca Çeşitli Sendikalarda Grup ferdi kaza sigortası kapsamına almaya çalıştığı üyelerini Sigorta şirketlerine  Az Prim ödemek için üyelerine  kredi kartı kullanmaları için çeşitli teşvikler ve kampanyalar sunmaktadırlar.

Her bankaların çeşitli faizli kredi seçenekleri bulunduğunu hepimiz bilmekteyiz..

Bankaların işi bankalara fakat bu faizi pazarlamak için Bankalar  çoğu yerde Taşra Teşkilatındaki Daireleri kullanmaktadırlar.

Bazen kredi seçenekleri  Taşra Teşkilatlarının ilan panosuna asılıp haftalarca bekletilmekte

Bazen personelin cep telefon numaraları Dairelerden (Müftülükler) Alınıp aranarak faiz pazarlamaları devam etmektedir.

En  acısı da Taşra Teşkilatlarına telefon açılıp Aylık mutat toplantıda buluşmak üzere  özel randevu alınarak   Camide ! bile personele faizli kredi seçenekleri anlatılmaktadır.

Bizler Camilerimizde Faizin Haram olduğunu anlatırken Bu Tür Durumlara Neden Müsaade Edilmektedir.

Neden bu talepler geri çevrilemiyor?

Bu konuda Diyanet niye sessiz kalıyor?

Faizin haram olduğunu kürsüden anlatan bizler neden bu hale düşeriz ki?

Cenabı Allah Kur’an da faiz dört yerde ele alınmış ve aşamalı olarak yasaklanmıştır.

 

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) yedi helak edici günahları sayarken bunlardan birini de; “Faiz yemek” olduğunu bildirmişlerdir. Başka bir hadisi şeriflerinde ise: “Altına mukabil altını, gümüşe mukabil gümüşü, buğdayla buğdayı, arpa ile arpayı, hurma ile hurmayı, tuza mukabil tuzu satmayınız. Ancak eşit miktarlarda ve peşin olursa o müstesna. Her kim artırır veya fazla alırsa faiz alıp vermiş olur. Bunda alan ile veren arasında fark yoktur.” buyurmaktadırlar.

Cenabı Allah Kur’an Kerimde de Açıkça yasakladığı Faiz Din görevlileri arasında yangınlaşmış  yaygınlaşmasına da Kurum İdarecilerinde İmza vermesi ile hat safhaya ulaşmıştır.

Durum o kadar ileri bir hal almaya başladı ki,

Aylık Mutat Toplantılarında (camide yada toplantı salonun da)  bankadan yetkili kişiler tarafından cami içerisinde faiz anlatılmakta ve Camiye Gelen Bayan Banka görevlilerin kıyafetleri ise Camii ve İslam adabına uymamakla birlikte bu organizasyonu gerçekleştirme için faizi anlatmak için Müftülükten müsaade alarak kredili faiz seçenekleri CAMİİ içersinde personele aktarmaktadırlar.

 Böyle durumlar personeli manevi olarak rahatsız etmekte ve rencide etmektedir.

Diyanet İşleri başkanlığının konu ile ilgili olarak En kısa sürede bütün Müftülüklere bu gibi durumlara kapı açılmaması, vesile olunmaması, temkinli davranması için yazı göndermesi gerekmektedir.

 

KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR

 

BAĞIMSIZ DİYANET HİZMET SEN

GENEL MERKEZİ

 
 
Yorum Yaz


Bu habere ait yorum bulunmamaktadır